Mothr Nr 2 - April 2022

Visste du att var tredje svensk drömmer om att bli författare? Men att de allra flesta manus som påbörjas slutar upp i skrivbordslådan. Mothrs Cassandra Brunstedt trotsade statistiken och skrev en roman under sin mammaledighet. Här delar hon med sig av sina sju bästa tips för att förverkliga bokdrömmen.

TIPS! P å sidan 53 kan du vinna Cassandras debutroman tillsammans med ett h ä rligt m å -bra-kit!

SKRIV OM DET DU VET Avgörande för att du snabbt och smidigt kan komma i gång med ditt manus. Att ”gräva där man står” är oftast en bra idé och så även i bokskrivande. Klart du kan skriva om en massa saker du inte har en aning om – men då är det bara att kavla upp ärmarna och göra den grundliga researchen som krävs. SKAPA EN HELIG SKRIVPLATS Denna punkt är helt avgörande för mig personligen och jag älskar att landa i min lilla skrivhörna där allt från härliga doftljus till råa kristaller, rökelser, inspirerande skrivböcker och dator väntar på mig. Skapa din egen skrivplats med saker som ger dig energi. FRIGÖR TID De flesta människorna har inte en massa tomma luckor i sin kalendern - utan måste helt enkelt skapa sig det. Enklaste sättet att frigöra tid är kort och gott att välja bort något annat. Jag har definitivt sett mindre tv-serier, dragit ner på sociala aktiviteter, arbetat sena kvällar och soliga helger samt nallat av tid från välbehövliga träningspass för att skapa tid.

1

2

3

4 ETT LEVANDE MANUS

Vare sig du bestämmer dig för att skriva några rader varje dag eller ett visst antal tecken i veckan så är hemligheten att vara konsekvent och inte strunta i den avsatta tiden för något annat ”roligare” dyker upp. För att skapa en ny vana behöver du vara konsekvent och ju mer disciplinerat du håller dig till din plan, ju enklare kommer det bli.

mo t h r

mo t h r

4 2

5 5

Powered by