Mothr Nr 2 - April 2022

Foto: Canva

LITA PÅ MAGKÄNSLAN Att mycket av vår hälsa har sin grund i magen – eller närmare bestämt i tarmen – har blivit tydligt under de senaste åren. Och den forskning som bedrivs på området visar allt fler hälsofördelar med en varierad och välmående tarmflora. Fibrer och grönsaker brukar anföras som de goda tarmbakteriernas favoritföda, men för att öka mångfalden bland de nyttiga tarmbakterierna verkar fermenterad mat vara ett riktigt bra recept. I den forskning som Dr Justin Sonnenburg och Dr Erica Sonnenburg bedriver på Stanford University har det nämligen visat sig att olika typer av mjölksyrade, fermenterade livsmedel, med levande bakterieflora, kan hjälpa till att skapa en mer diversifierad och välmående tarmflora. Så varför inte göra din magkänsla en tjänst och lägga till några fermenterade godsaker på menyn? Och du, det behöver inte kosta skjortan – så här gör du dem enkelt själv.

mo t h r

4 1

Powered by