Mothr Nr 2 - April 2022

Det enda du egentligen behöver för att köra igång med pomodoro-metoden är en timer (eller en hederlig gammal äggklocka). Det är också avgörande att planera vad du ska lägga tid på under pomodoro-passen och att du avlägsnar alla distraktioner medan du kör. –Jag stänger av ljudet på telefonen och lägger den upp och ner, stänger dörren och ser till att ha allt jag behöver framför mig. För extra fokus har jag testat att lyssna på "binaural beats" medan jag jobbar, vilket jag verkligen gillar, säger Therésia. Resultatet då? Helt otroligt, enligt Mothrs testperson. –Jag är helt frälst! Det här sättet att jobba har gett mig mina helger tillbaka, minskat min stressnivå radikalt och gjort att jag har en helt annan överblick över vad jag hinner och inte. Jag tar fler och längre pauser, men får ändå mer gjort, säger Therésia. "MIN STRESSNIVÅ HAR MINSKAT RADIKALT"

TIPS FÖR DIG SOM VILL TESTA POMODORO

Gör en plan över dagens arbete och dela in uppgifterna i pass på förhand. Klumpa ihop liknande uppgifter och gör dem samtidigt. Undvik att svara på mejl löpande, utan avsätt en eller två pomodoro-sessioner under dagen till att svara på alla mejl samtidigt. Testa gärna att lyssna på "binaural beats" för att öka koncentrationen. Spellistor finns på Spotify. Pauserna är heliga – res på dig, gå ut och andas lite frisk luft eller ta en kaffe. Att sitta kvar vid skrivbordet och scrolla på mobilen räknas inte.

Se till att använda din nyvunna tid till något du verkligen behöver och mår bra av, istället för att pressa in fler måsten i schemat!

Powered by