Mothr nr 3 - Sommar 2022

KNÄCKIG PAJ MED Rabarber 350 g rabarber 1 msk strösocker 2 msk potatismjöl FYLLNING

KOLATÄCKE

150 g smör 1 / 2 dl vispgrädde 1 / 2 dl ljus sirap 1 dl råsocker 4 dl havregryn 2 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1 nypa flingsalt

Sätt ugnen på 175 ° c över / undervärme , tag fram fyra små pajformar á 12 cm i diameter ( eller en stor pajform på 24 cm i diameter ). Smörj med smör . Skölj och finhacka rabarbern , fördela i formarna och blanda strösocker med potatismjöl . Strö blandningen över all rabarber . Låt stå . Kolatäcke : Smält smöret i en kastrull och tillsätt grädde , sirap och strösocker . Låt sjuda i 3 minuter och tag sedan av från värmen . Rör ner resterande ingredienser och rör ihop en smet . Fördela smeten över rabarbern i formerna och grädda pajen mitt i ugnen i ca . 15 minuter – tills den fått en gyllene yta . Tag ut och låt svalna .

31

mothr

Powered by