MARÄNG
KLADDKAKA
8 äggvitor 3 . 5 dl strösocker
100 g smör 100 g mörk choklad 2 ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 0 . 5 dl kakao 1 tsk vaniljsocker 1 nypa salt
FYLLNING
397 gram karamelliserad mjölk 4 dl vispgrädde 2 st dubbeldaim
Sätt ugnen på 100 ° c varmluft och klä två plåtar med bakplåtspapper , ställ åt sidan . Vispa äggvitorna till ett fast skum . Tillsätt strösocker , lite i taget medan du vispar på hög hastighet med elvisp eller i en assistent . Vispa till en blank och styv maräng . Spritsa eller bred ut två jämnstora rundlar på plåtarna ( ca 22 cm i diameter ). Grädda mitt i ugnen i ca . en och en halv timme . Bottnarna är klara när de släpper från pappret om du lyfter dem lite försiktigt . Stäng av ugnen , öppna luckan och låt bottnarna stå kvar tills ugnen svalnat helt . Vispa grädden fluffig och finhacka daimen . Lägg en marängbotten på ett tårtfat och bred över hälften av den karamelliserade mjölken , toppa med hälften av grädden och halva mängden av den hackade daimen . Lägg sedan på nästa botten och upprepa med fyllning . Låt stå under tårtkupa i kylskåp fram till servering .
KOKOSTOSCA
40 g smör 3 msk ljus sirap
0 . 75 dl strösocker 0 . 75 dl vispgrädde 3 dl riven kokos
Sätt ugnen på 175 ° c över / undervärme och placera ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt . Smält smöret tillsammans med chokladen på låg värme i en kastrull . Tag av från värmen och rör ner resterande ingredienser . Rör till en slät smet . Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i 6 minuter . Blanda alla ingredienser till kokostoscan i en kastrull och låt putta i fem minuter . Tag av från värmen . Plocka ut dina muffins och toppa med kokostosca . Grädda i ytterligare tio minuter och låt sedan svalna . Tiden är en ungefärlig angivelse . Muffinsen ska vara kladdiga i mitten ( men inte rinniga ) och lite fastare i kanten när de kommer ut första gången . När de är klara ska toscan ha en fin gyllene färg .
33
mothr
Powered by FlippingBook