Mothr nr 3 - Sommar 2022

mothr

Kalastider

Den här tiden på året är full av firande i vår familj och vi har haft så mycket kalas att det sprutar konfetti ur öronen på oss allihop. Månadsskiftet mellan maj och juni är förmodligen den allra bästa tiden för kalas. Trädgårdstårta, långbord under äppelträdet, skattjakt under pionerna och saftpauser på trappen gör ju vem som helst lycklig! Jag, som fyller år i december, är extra tacksam för morgonsång och finfrukost på mors dag – bättre än alla födelsedagar i världen!

THERÉSIA FRANKLIN Journalist, författare,

LIVSGENI

Min äldsta son är förmodligen bäst i världen på livsnjut. Hans senaste dagsrutin är ett koncept som alla borde prova. Man hoppar på varsin cykel, trampar till närmsta gräsplätt och lägger sig raklång bland maskrosorna och kisar upp mot himlen. Har man tur ser man en fågel eller ett moln som ser ut som en gädda. Sen säger man "det där var bra" och cyklar hem igen.

matnörd, naturromantiker och mamma till Otto och Ruben.

Skogsfrukost Att mina barn skulle få växa upp med skogen som granne, precis som jag fick göra, trodde jag nog aldrig när jag flyttade till Stockholm. Och att de skulle älska att hänga på mossiga stenar och äta medhavd frukost, lika mycket som jag, vågade jag nog inte hoppas. Nu är det hela familjens favoritsyssla och jag kan lova att allt smakar hundra gånger bättre med skogsluft i lungorna.

Mitt bästa städknep är att skaffa galna mängder korgar i olika storlekar och häva ner leksaker och annat kaos i när ens minimalistiska ådra blir för stressad. De här kostar 399 kr hos Åhléns. STÄDTRICKET

35

mothr

Powered by