Mothr nr 3 - Sommar 2022

Man behöver inte resa långt för att upptäcka nya världar. Ibland finns magin precis runt knuten. Här listar våra bästa smultronställen och semestertips för dig som planerar en sommar i Sverige.

SKÄRGÅRDSLÄNGTAN

Det är ingen hemlighet att jag älskar skärgården och i stort sett tillbringar hela sommaren där – och jag vet faktiskt inget bättre än att vakna upp i en ny hamn varje ledig semesterdag. I min lilla familj är vi båtmänniskor in i benmärgen och några favoriter i Stockholms (helt otroliga) skärgård är öarna Landsort, Ingmarsö, Nässlingen, Högböte, Möja och Finnhamn med magiska paradisviken. Vill man att det ska ”hända lite”, finnas mer aktiviteter för barnen och fler val av restauranger så är Utö och Sandhamn heta tips. Vilken ö upptäcker du helst i sommar?

- CASSANDRA

UT PÅ SKÄRET

En bit ut i Bottenviken, strax söder om Umeå, ligger min mans barndomsö, Norrbyskär. Där finns en gata med grus utan bilar. En hage med får. En liten kyrka, en gammal skola och ett museum. Kusiner och barndomsvänner. Rangliga cyklar och badbaljor. Ingen asfalt. Ingen kollektivtrafik. Och då rakt inget fungerande wi-fi. På somrarna bor vi i det stora släkthuset vid grusvägen. Är det varmt badar vi i havet. Äter glass om museet är öppet. Vinkar till turister som kommer på dagstur med färjan. Eller klappar fåren om de är på humör. Det är ungefär allt. Och alldeles precis så mycket som behövs.

- THERÈSIA

mothr

53

Powered by