Mothr nr 3 - Sommar 2022

Finns det dessutom äldre syskon i familjen så är rådet helt värdelöst och man blir bara stressad av att det tydligen finns ytterligare en sak som går att göra fel. Säger någon “sov när bebisen sover” – kontra med att du även dammsuger när bebisen dammsuger, och viker tvätt när bebisen viker tvätt.

4 LÅT HJÄRNAN VANDRA Om du vaknar efter en natt med dålig sömn och sedan låter dagen gå i hundra knyck tills det är dags att natta dig själv, då kommer det börja snurra i huvudet när du lägger dig ner. Få saker är så effektiva mot att varva ner som att plötsligt försöka samla ihop alla mentala kom ihåg-lappar och tänka klart alla avbrutna tankar från dagen som gått. Att ta sig några minuter här och där med sig själv som enda sällskap under de vakna timmarna kan hjälpa en bra bit på vägen.

Mirijam Geyerhofer har skrivit boken alla småbarnsföräldrar önskar sig! Sömnbrist i småbarnsåren finns också som ljudbok! Boktips!

5 LÄR DIG MER Att läsa på om sömn ger dig en ökad förståelse för hur sömn fungerar, varför det är viktigt och hur det påverkar dig som både människa och förälder att inte få sova ordentligt. Med den kunskapen i bakhuvudet kommer du sedan ta bättre beslut och göra smartare val som gör vardagen lite enklare att genomlida fram till att du får sova på nätterna igen. För den tiden kommer, jag lovar!

63

mothr

Powered by